Nieuwsbrief februari 2019

Geplaatst op zondag 17 februari 2019 09:41:00

Beste mensen,

Het heeft even op zich laten wachten, maar de studies en ontwikkelingen gingen gewoon lekker door, vandaar weer eens een nieuwsbrief. Het mooie is dat in de tussentijd een aantal studie trajecten nu zijn afgerond! De kinderen zijn geen kinderen meer, maar volwassenen geworden met een goede opleiding! Fantastisch te zien en mooi dat zij met een eerlijke, gelijke start aan een baan kunnen beginnen!

Een rondje langs de velden:

Shanti heeft haar opleiding B.A. Psychology English Literature & Journalism op het Loyola College te Hyderabad afgerond. Ze heeft nu een vaste baan in Hyderabad, waar zij via ACCENTURE wordt gedetacheerd aan GOOGLE! Niet de minste zullen we maar zeggen!:-) Ze heeft een kantoorbaan, verdient een goed salaris en is erg gelukkig!


 

Ramya studeert aan haar laatste jaar B. Pharmacy aan het Bapatla College of Pharmacy te Guntur. Na deze opleiding kan zij bijvoorbeeld bij een apotheek gaan werken.

Ramya wil graag door gaan studeren aan haar Master in Pharmacy, voor nu wil ze na haar studie eerst wat werkervaring op gaan doen, en dan met ‘werkend leren’ haar studie vervolgen. Zij ziet hier kansen in, zodat ze haar eigen studiegeld op deze manier kan betalen, waardoor andere weer een kans krijgen om te studeren zoals zij eerder die kans heeft gekregen. Een mooie gedachte!

  

Ramya heeft ook een stukje geschreven waarin zij wat over haar zelf verteld!



Pavani heeft een opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd. Dit was een intensieve training van een half jaar, waarbij zij met veel werk in de praktijk afgelopen maand haar studie heeft voltooid. Ze is direct op zoek gegaan naar een baan, en werkt nu op een half jaar afstand van het tehuis waar zij is opgegroeid. In de toekomst wil Pavani er misschien nog extra skills als bijvoorbeeld haarmode bij gaan doen.


Gayathri studeert aan haar derde jaar B. technology of electronics and electrical engineering in Bapatla engineering college. Dit gaat zo goed dat zij momenteel op een score staat om cum laude af te studeren!!

Momenteel zijn we aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om Gayathri haar Master te laten halen bij ‘onze’ TU in Nederland!! Dit is niet makkelijk, maar er zijn mogelijkheden. Een ‘buitenlandse’ student die cum laude afstudeert, kan in aanmerking komen voor een toelage in de studie in Nederland. Hier zijn we dus druk mee, maar natuurlijk houden we ook rekening met het scenario dat er geen beurs wordt toegekend, tja, dan zijn de studiekosten zomaar EUR 15.000 per jaar!!! Nou ja, binnenkort is er een open dag bij de TU, ik verwacht dat we daar maar gewapend met een paar smartlappen naartoe gaan. In ieder geval is Gayathri vorig jaar mei alvast een kleine twee weken naar Nederland op bezoek gekomen om te kijken of ze hier een ‘beetje kon landen’. Dat ging prima!


 

Ook van Gayathri een klein berichtje:

"Hi, I am Gayathri. I came to the orphanage when I was a small kid of 5 years old. Now I’m persuing my bachelor of technology of electronics and electrical engineering in Bapatla engineering college which has a great potential with excellence in studies.

I would like to become an electrical engineer in the future. As a child I tried to speak English, of course not very fluent. But with the help of foreigners who came and visit the orphanage I am now able to communicate with all mu faculty members in the college in English wich is also useful for my job interview later.

I would like to study abroad so that I can have the chance to experience a unique style of education far from India which is helpful for my job and further career."

En tot slot Rajeswari, iets opschrijven hoeft niet eens als je zo een filmpje van haar toegestuurd krijgt! Neemt u de tijd om het even te bekijken, duurt een kleine drie minuten maar maakt alles het waard om dit werk nog jaren te blijven doen!

https://youtu.be/INzBA-O18jk 


Nieuws


Visie Job4life