Nieuwsbrief oktober 2015

Geplaatst op zaterdag 31 oktober 2015 06:39:00

Nieuwsbrief Stichting Job4life oktober 2015

Beste mensen,

Hierbij ontvangt u een overzicht met onze behaalde doelen van dit jaar.

HOGESCHOLEN IN INDIA

Ramya

Met veel trots kunnen wij u meedelen dat Ramya dankzij de Stichting Job4life is gestart met haar opleiding B. Pharmacy aan het Bapatla College of Pharmacy te Guntur, in de provincie Andhra Pradesh.

Ramya heeft de afgelopen jaren hard gewerkt op de middelbare school, en deze met zeer goede resultaten afgerond. Helaas waren er geen financiële middelen om haar vervolgstudie te kunnen bekostigen, hierdoor kwam zij dus zonder studie te zitten. Een groot probleem!

Als voorzitter van Stichting Job4life heb ik tijdens oktober een bezoek gebracht aan India, en Ramya meegenomen naar de studie die zij voor ogen had. Een rit van totaal 6 uur, ter plekke hebben wij haar ingeschreven en het studiegeld kunnen betalen.

Ramya kan nu zonder vertraging de komende jaren zonder problemen verder studeren. Zoals ook al in mijn eerdere nieuwsbrieven aangekaart is het studiegeld een hoge kostenpost in India, voor een dergelijke studie van 4 jaar inclusief verblijf in een hostel (een soort internaat) kost dit EUR 6.000,-

Ik ben ervan overtuigd dat Ramya met deze studie een goede toekomst in het vooruitzicht heeft. Dat zij dit zelf ook heeft bewijst het fragment uit de brief wel die zij mij geschreven heeft. Normaal gesproken laat ik brieven / correspondentie niet in mijn nieuwsbrieven terugkomen, maar dit is om te ondertekenen hoe graag en hard zij zelf voor hun studie willen werken, om zo verder hun eigen toekomstpad te kunnen bepalen. Tussen haakjes, Annaya staat voor ‘broer’ :-)

 

         

Ramya bij haar inschrijving aan het  Bapatla College of Pharmacy

Ammulu

Ook kunnen wij met grote trots meedelen dat Ammulu een goed vervolg aan haar middelbare school heeft kunnen geven. Zij studeert nu B.Sc. Agriculture aan het Green Fields Institute of Agricultere in Vijayawada, dit is tevens de stad van het tehuis waar zij is opgegroeid.

Ammulu ken ik nog goed van 10 jaar geleden, zij groeide op in een hostel gerund door nonnen op een telegu medium school (Telegu is een streektaal in India, één van de velen). Door haar bezocht te hebben was al snel te zien dat zij voor haar leeftijd erg slim was, het duurde dan ook niet lang voordat zij naar een tehuis in Vijayawada werd overgeplaatst, die English medium was georiënteerd. Ondanks haar achterstand in de Engelse taal was zij deze binnen een half jaar al machtig!

Ook voor Ammulu zijn de laatste jaren niet zonder tegenslag gegaan, zij heeft nog een moeder, maar voor zover ik weet is het sinds haar 13e verjaardag altijd de moeders ‘wens’ -of misschien wel beter gezegd, eis- om haar zo snel mogelijk uit te huwelijken! Waarschijnlijk zodat er weer wat geld binnen de erg arme familie kwam. Verschrikkelijk als dit gebeurd zou zijn, gelukkig dat Ammulu al die jaren toch sterk is gebleven, en bewust afstand heeft genomen (één van de redenen van overplaatsing naar een hostel meer uit de buurt), om te kunnen studeren om zo haar eigen toekomst te kunnen bepalen.

  

Ammulu in het leslokaal bij het Green Fields institute of Agriculture

De opleiding brengt natuurlijk weer hoge kosten met zich mee, voor deze studie wel EUR 7.500inclusief verblijf in de hostel! Job4life heeft in overleg met haar Nederlandse sponsorouders afgesproken de helft van haar studie te bekostigen.

Dit zijn natuurlijk ook mogelijkheden, de kinderen die nu studeren zijn al bijna geen kinderen meer, ze zijn inmiddels 17-18 jaar oud. Vanaf jongs af aan hebben zij vaak een Europese donateur (die zij hun sponsorouder noemen) die maandelijks een bedrag overmaken van ca. EUR 35,- voor scholing, huisvesting en voedsel. Vanuit deze maandelijkse toelage kan deze opleiding uiteraard niet gefinancierd worden, maar in dit geval hadden deze sponsorouders een budget klaar voor haar vervolgstudie. Job4life hoefde dus alleen het aanvullend bedrag te betalen.

Shanti

In onze eerdere nieuwsbrieven heeft u al kunnen lezen over Shanti, zij studeert nu in het 2e jaar aan de opleiding B.A. Psychology English Literature & Journalism op het Loyola College te Hyderabad. Haar studie kost EUR 900,- inclusief verblijf in een hostel.

Shanti heeft een korte update geschreven voor de nieuwsbrief:

“Basically my course is three major groups Psychology, English and Journalism. After my course I'm planning to work somewhere in a familiar place for a company.

I'm wishing to become a good citizen and a good hard worker and help others like me who dream about what they want to become. Shanti”

 

  

Shanti in het leslokaal bij haar Loyola College te Hyderabad

Voor de toekomst staan er alweer een aantal kinderen in de kijker bij Job4life. Wij zouden graag iedereen dezelfde kans willen geven, maar vanwege het beschikbare budget moeten wij keuzes maken. Er is nu sprake van een soort van ‘talentpool’, waar kinderen met de juiste schoolresultaten en een goede motivatie in aanmerking komen voor onze hulp. Deze hulp gaat van het selecteren van een juiste Hogeschool tot de financiering in deze.

Momenteel zetten wij alle zeilen bij om Asha Jyothi haar studie een goed vervolg te geven. Haar sponsor is door onvoorziene omstandigheden helaas genoodzaakt haar studiegeld stop te zetten, waardoor zij nu niet verder kan studeren. Zij studeert net als Ramya ook B.Pharmacyen heeft het eerste jaar erop zitten. Zij moet nu nog drie jaar. Helpt u mee?

  

Asha Jyothi haar rapport van het 1e jaar aan het Nirmala College of Pharmacy

TULIP GARDEN

Ook dit jaar hebben wij vanuit donaties weer de benodigde schoolspullen voor de kinderen van Tulip Garden aan kunnen schaffen. Tulip Garden is een project van de Stichting Derde Wereld Hulp, zij vangen in dit weeshuis vele kinderen op, en voorzien hun in al hun behoeften.

      

De kinderen van Tulip Garden tijdens het aanschaffen van de benodigde schoolspullen, aan waarde in de winkelwagentjes ca. EUR 500,- Hier kunnen zij weer een goed half jaar meer vooruit.

Deze kinderen zitten op een English Medium middelbare school, vorig jaar heeft Job4life het schoolgeld á EUR 5.500 kunnen bekostigen voor alle 29 kinderen.

De kinderen maken het allemaal goed en het was fantastisch ze weer te zien tijdens het bezoek in oktober.

Wij hopen dat wij ook voor volgend schooljaar onze hulp weer kunnen bieden. Goed onderwijs heeft helaas een prijskaartje. Iedere hulp is welkom!

De kinderen van Tulip Garden

WILL AND THE PEOPLE

Wat in 2014 begon met een try-out tour heeft de harten van de mannen van de Britse band Will and the People verovert voor de geweldige Indiase kinderen. De liefde van Will and the People voor de kinderen heeft een vergelijkbare wederzijdse vorm bij het Indiase grote publiek gekregen! Februari 2015 kon WATP tijdens een 2eIndiase tour al optreden op het prestigieuze SULAFEST te Nashik voor ca. 15.000 man!!

Behalve een geweldig festival ook een prima platform om het gedachtegoed van Job4life aan de man te brengen. Op ieder interview in diverse grote Indiase bladen, maar ook televisie en radio gaf WATP aan wat een geweldige ambassadeurs te zijn, met het hart op de juiste plaats. Goede gratis PR!

Tijdens een grote succesvolle tour hebben we natuurlijk ook weer een bezoek gebracht aan Tulip Garden, waar WATP de kinderen heeft verrast met een leuk akoestisch optreden, het dak ging er daarna van af!

 

Akoestisch optreden van Will and the People.                       Will schenkt de kids van Tulip

        Garden een leuk uitje.

 

 

Fragment van het prestigieuze Sulafest, in de foto rechts ziet u Afrena en Joshna van Tulip Garden

met het artikel uit het grote Indiase lifestyle magazine PLANET GOA.

Zoals te lezen is er dus een hoop gebeurd. Natuurlijk, de wens is er om nog VEEL meer te doen, maar niets van dit alles zou mogelijk zijn zonder de hulp van donateurs die behalve een financiële ondersteuning tevens hun vertrouwen schenken. Net als vorig jaar ook dit jaar weer een speciale vermelding voor de familie Van’t Hof, dankzij hun genereuze gift konden wij b.v. Ramya per direct aan haar studie laten starten, geweldig!

Wij hopen met deze nieuwsbrief goed uit te leggen waar uw donaties naartoe gaan, en dat u de noodzaak voelt om te blijven doen wat u doet.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Martijn Schermer – Job4life - IBAN: NL97 INGB 0004 8845 52 – www.job4life.org

Nieuws


Visie Job4life